Тіллерсон про пуски КНДР: Ми продовжимо нашу кампанію мирного тиску

Тіллерсон про пуски КНДР: Ми продовжимо нашу кампанію мирного тиску

Тіллерсон заявив, що США розглядають запуски КНДР як провокацію проти себе

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив у неділю, що новий запуск північнокорейських балістичних ракет, який здійснили напередодні, є провокацією, але США продовжать пошуки мирного врегулювання.

«Ми розглядаємо це як провокацію проти США і наших союзників, – заявив Тіллерсон в інтерв’ю телеканалові Fox News. – Ми продовжимо нашу кампанію мирного тиску, як я її характеризую, будемо працювати з нашими союзниками, працювати з Китаєм, щоб зрозуміти, чи можемо ми посадити режим у Пхеньяні за стіл переговорів».

26 серпня Північна Корея здійснила нові пуски ракет – як уважають, найімовірніше, балістичних малої далекосяжності.

Ракети були запущені зі східного узбережжя країни в Японське море.

Об’єднане управління начальників штабів Збройних сил Південної Кореї повідомило, що ракети пролетіли в бік моря близько 250 кілометрів.

Тихоокеанське командування США заявило, що спостерегло пуски трьох балістичних ракет малої далекосяжності, причому одна з них вибухнула відразу після старту, ще дві, як заявляли спершу, зазнали невдачі в польоті. Пізніше військові США уточнили, що дві ракети дійсно подолали 250 кілометрів.

За словами військових США, ракети не були націлені на американський острів Гуам у Тихому океані, що його недавно погрожував обстріляти Пхеньян.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Глава Пентагону також пригрозив Північній Кореї кінцем режиму.

Канцлер Німеччина Ангела Меркель розкритикувала Трампа за «ескалацію риторики».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: