Тіллерсон розкритикував КНР і позитивно оцінив відносини із Індією

Тіллерсон розкритикував КНР і позитивно оцінив відносини із Індією
Рекс Тіллерсон

Вашингтон чи не вперше розкритикував китайський проект «Один пояс, один шлях»

Державний секретар США Рекс Тіллерсон, виступаючи в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), використав можливість для того, щоб представити власне бачення американських відносин із КНР і Індією, як пише видання Foreign Policy.

Із одного боку Рекс Тіллерсон позитивно оцінив динаміку відносин із Нью-Делі, назвавши Індію однією із основ ліберального міжнародного порядку. Окрім того завдяки відносинам із Індію США вдається посилювати свої позиції в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. Важливим елементом, як заявив Тіллерсон, у індійсько-американських відносинах стало військово-технічне співробітництво і щорічні навчання.

Проте, за словами Державного секретаря США, КНР поводить себе менш відповідально, ніж Індія, хоча також користується плодами ліберального міжнародного порядку. Мова йде про порушення Пекіном відповідних норм міжнародного права.

Окремо Рекс Тіллерсон висловився і про один із ключових проектів КНР на міжнародній арені – «Один пояс, один шлях». На його думку реалізація даного проекту щодо створення транспортної інфраструктури, яка з’єднає КНР і ЄС, не стане благом для транзитних країн Центральної і Південної Азії. Навпаки замість розвитку ці країни отримають лише борги. Це гарно, в тому числі, демонструє попередня практика КНР в інших країнах, які розвиваються. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: