Тимчук заявив про вихід зі Спілки журналістів: Керівництво грає проти інформаційної безпеки України

Тимчук заявив про вихід зі Спілки журналістів: Керівництво грає проти інформаційної безпеки України
Дмитро Тимчук

Нардепа обурили претензії глави НСЖУ до українських спецслужб і правоохоронців у контексті їх спроб розібратися зі злочинною діяльністю антиукраїнського ресурсу «Страна.ua».

Нардеп від «Народного фронту» Дмитро Тимчук звинуватив керівництво Національної спілки журналістів України в роботі проти інформаційної безпеки України, заявивши про свій вихід з НСЖУ.

«Змушений повідомити про свій вихід з Національної спілки журналістів України, в якому перебуваю вже 17 років. Проблема одна: нинішнє керівництво НСЖУ в особі С.Томіленка, беручи на себе відповідальність говорити від імені всіх членів НСЖУ, по суті посилено практикує подвійні стандарти, граючи проти інформаційної безпеки України. За період агресії РФ проти України нинішнє керівництво НСЖУ суто на свій розсуд зробило цю структуру «адвокатом» антиукраїнських видань, також втягнувши її в російські медіа-проекти, серйозно посиливши позиції агресора в медіа-просторі, продовжуючи цю діяльність і сьогодні. При цьому повністю ігноруючи цькування патріотичних медіа-ресурсів України, включаючи журналістів групи «Інформаційний Опір», з боку українських чиновників і проросійських си», - написав він.

«Один з найбільш кричущих фактів - участь НСЖУ в проекті «Дві країни - одна професія» з «пошуку точок дотику» українських і російських журналістів, представленому як «проект ОБСЄ», хоча по факту проводиться «Медіаконгрессом «Співдружність Журналістів», очолюваним секретарем Союзу журналістів Росії. Також в послужному списку керівництва НСЖУ - прямі і абсолютно неадекватні нападки на українські патріотичні ресурси, які виконують важливі функції по відображенню російської інформаційної агресії. При цьому з повним ігноруванням переслідування цих же ресурсів, а також публікацій проросійськими і російськими ЗМІ особистих даних українських журналістів», - зазначив нардеп.

«І остання крапля - нинішні претензії глави НСЖУ до українських спецслужб і правоохоронцям в контексті їх спроб розібратися зі злочинною діяльністю антиукраїнського ресурсу «Страна.ua». У зв'язку з цим не бачу можливим далі перебувати в складі НСЖУ», - резюмував Тимчук.

Як повідомлялося раніше, сьогодні СБУ проводить обшуки в редакції «Страна.ua» і в місцях проживання деяких журналістів видання. Слідчі дії проходять в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України (розголошення державної таємниці).

Нагадаємо, 22 червня в Києві був затриманий головний редактор інтернет-видання «Страна.ua» Ігор Гужва, повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«За матеріалами УКРІНФОРМ і прокуратури м.Києва затриманий Гужва, який вимагав та отримав $ 10 тис. За нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика», - розповів Луценко. За словами Генерального прокурора, в розпорядженні слідства є відео- та фото докази даного правопорушення.

Адвокат Гужви, екс-міністр юстиції часів Януковича Олена Лукаш, в свою чергу, заявила: «Ніяких правових підстав для обшуку не було. Все, що відбувалося в приміщенні «Страна.ua» нагадувало фарс і розправу». Сам Гужва заявив: «Вся ця історія - заздалегідь спланована провокація проти мене і проти «Страны. uа».

У МВС заявили, що у справі про можливе вимагання журналістами «Страна.uа» хабара у нардепа Лінько затримані 2 підозрюваних. Також факт вимагання підтвердив сам нардеп Лінько.
Раніше суд заарештував Гужву з можливістю застави в розмірі 544 тис. грн. 27 червня Гужва вийшов під заставу з СІЗО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: