Тимошенко позивається до уряду через тарифи

Тимошенко позивається до уряду через тарифи

Лідер «Батьківщини» подала два позови через тарифи Гройсмана

Юлія Тимошенко просить Окружний адмінсуд Києва визнати незаконним і скасувати рішення про підвищення тарифів на теплову енергію й центральне опалення з 1 липня.

Також вона просить скасувати рішення Кабінету міністрів про затвердження граничної ціни продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6 879 гривень/тис. куб. м, повідомляють Українські новини.

«Це буде два судових процеси. Один – проти Кабінету міністрів Гройсмана, а другий – проти НКРЕКП", – сказала лідер «Батьківщини» журналістам.

Оскаржуючи рішення Кабміну, яким «Нафтогаз України» зобов'язали з травня продавати населенню газ за 6 879 грн/тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування тощо), Тимошенко просить скасувати т. зв. «соціальну норму» в 1 200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3 600 грн/тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015-2016 років.

На думку лідера «Батьківщини», ці рішення є незаконними й антисоціальними.

В той же час, прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав газовий контракт із Росією, підписаний у 2009 році за уряду Юлії Тимошенко, зрадою національних інтересів.

«В експертному середовищі є чітка думка, що підписання контракту по 450 доларів за тисячу кубічних метрів було на невигідних для України умовах», – сказав він журналістам під час проведення Форуму з енергоефективності в Києві в четвер.

«Моє ставлення до цього вкрай негативне. Я вважаю, що це зрада національних інтересів», - заявив Гройсман.

«Я вважаю, що цей контракт - це десятки мільярдів доларів позовів, які зараз має Україна від Росії, це сплата занадто великих ресурсів за цей газ. Це проблема, яку ми з вами ще маємо пережити якимось чином», – додав прем'єр.

Яку відомо, Тимошенко звинувачує чинний уряд у необґрунтованих тарифах, а Гройсман називає їх ринковими.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: