«Тиша» в АТО: четверо українських бійців поранено, один загинув

«Тиша» в АТО: четверо українських бійців поранено, один загинув

За день бойовики 8 разів порушили режим тиші

Сьогодні в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі  російсько-терористичні формування продовжили цілеспрямовані обстріли, що призвело до людських жертв. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Так близько 8 ранку бойовики відкрили вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по позиціях сил АТО неподалік Водяного. І хоча наші військові оперативно відреагували на обстріл, один український боєць внаслідок кульового поранення загинув. Також, біля 10 години, злочинці знову били з гранатометів по Водяному, а об 11 годині – по селищу Широкине», - йдеться в повідомленні. 

На луганському напрямку бойовики гранатометним вогнем накривали наші позиції у Новотошківському. «Унаслідок цього обстрілу двоє українських бійців отримали осколкові поранення. Крім того, зранку, неподалік Кримського, в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої, отримав поранення ще один наш військовий», - інформує прес-центр. 

На донецькому напрямку бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по Новгородському. А близько 15-ї години при обстрілі наших позицій у селищі Зайцеве ще один військовий отримав осколкове поранення, повідомляють у штабі АТО.

«Загалом від опівночі і до 19 години незаконні збройні формування 8 разів порушили режим тиші. 4 українських захисники отримали поранення різного ступеню, один загинув», - підсумували в штабі. 
Зазначається, що майже на усі сьогоднішні провокації ворога сили АТО відкривали щільний вогонь у відповідь, використовуючи практично увесь арсенал зброї, не забороненої Мінськими угодами.

Як повідомлялося, за минулу добу, 26 липня, в результаті бойових дій в зоні АТО український військовослужбовець отримав поранення. 

Як повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, російські засоби масової інформації на окупованих територіях Донбасу готують постановочні відеосюжети обстрілу нібито з української сторони. У зоні відповідальності 1-ї окремої мотострілкової бригади (Кальмиусское) і 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК супротивник проводить «превентивні дії шляхом підготовки і проведення провокаційних і постановочних обстрілів, інсценування терористичних актів з подальшим звинуваченням українського керівництва у зриві домовленостей і Мінських угод».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: