Томбінський переконує, що Європа щодня переймається Кримом та Донбасом

Томбінський переконує, що Європа щодня переймається Кримом та Донбасом
ukranews.com

Він наголосив: тенденція спрямована на підтримку України

Нелегальна анексія Криму й агресія на Донбасі щодня є на порядку денному у Європі, стверджує представник Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський. Про це він сказав в  інтерв’ю «Главкому».

«Коли я ще працював у Брюсселі, усі казали, що не можна говорити аж раз на місяць про Україну. А тоді відбувалась фінальна праця над текстом Угоди про асоціацію. Сьогодні ж немає тижня чи дня, щоби в якихось європейських структурах – чи то Європейському парламенті, чи то в Європейській раді, чи то в Європейській комісії – колеги не працювали над питанням України», - зазначив він.

За його словами, сотні людей з усіх європейських структур залучені до українських реформ.

«І мені більш близькою є така нормальна практика роботи щодня, ніж якісь «феєрверки» в медіа. Є ж все-таки розуміння, що процес реформ пішов. Потрібно ще зламати оцей «deep state resistance» (стан глибокого опору, - «Главком»)», - зазначив він.

Говорячи про неоднозначність сприйняття українського питання всіма європейськими політичними группами, він підкреслив – «потрібно дивитись на те, хто яку має відповідальність і вагу».

«Рішення місцевих органів влади в тій же Венеції не мають жодних компетенцій визнання з точки зору міжнародної політики. Урядові рішення – зовсім інші. Політика невизнання анексії Криму є одним із фундаментів стосунків з Україною. Бо інакше це було б ігноруванням норм міжнародного права, на яких базується Європа», - підкреслив він.

Томбінський також наголосив: тенденція спрямована на підтримку України.

«Я тут не бачу жодних змін. І не потрібно так хвилюватись через те, що хтось щось скаже. Українці дуже вразливі до чиїхось чужих слів. Проте треба дивитись не на слова, а на рішення», - резюмував представник Європейського Союзу в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: