Трамп ініціював вихід США з міжнародної угоди NAFTA

Трамп ініціював вихід США з міжнародної угоди NAFTA
Президент США Дональд Трамп

Трамп неодноразово звинувачував Мексику в знищенні робочих місць у США

Білий дім розглядає проект Указу президента щодо виходу Сполучених Штатів з угоди про вільну торгівлю в Північній Америці між США, Канадою і Мексикою, відомої як NAFTA.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Reuters із посиланням на високопоставлене джерело в адміністрації Трампа.

«Поки неясно, чи буде документ введений в дію президентом Трампом, який уже пообіцяв вийти з NAFTA – договору про вільну торгівлю між США, Мексикою і Канадою – якщо він не зможе добитися кращих умов для Америки», – йдеться в публікації.

При цьому нагадується, що нинішній глава Білого дому неодноразово звинувачував Мексику в знищенні робочих місць у Сполучених Штатах та недавно збільшив свою критику в бік Канади. Він, зокрема, заявив минулого тижня, що Оттава «несправедливо» застосувала заходи на захист своєї молочної продукції.

При цьому Трамп має широкі повноваження в галузі торговельної політики, в тому числі й можливість припинити участь у договорі та вийти NAFTA без голосування цього питання в Конгресі США. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: