Трамп обурився, що демократи не йдуть на переговори щодо бюджету США

Трамп обурився, що демократи не йдуть на переговори щодо бюджету США
Президент США Дональд Трамп

Президент США обурився, що демократи, за його словами, «розважаються і навіть не хочуть вести переговори»

Президент США Дональд Трамп звинуватив демократичну більшість нижньої палати Конгресу в небажанні вести з ним переговори про затвердження бюджету на 2019 рік і відновлення роботи уряду після 23 днів «шатдауну».

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Президент США обурився, що демократи, за його словами, «розважаються і навіть не хочуть вести переговори».

«Я перебуваю в Білому домі, чекаю. Демократи знаходяться де завгодно, але не у Вашингтоні, поки люди ніяк не дочекаються своєї зарплати», - написав Трамп у неділю, 13 січня.

При цьому американський лідер в черговий раз висловив упевненість, що будівництво стіни на мексиканському кордоні дозволить знизити рівень злочинності в США.

Нагадаємо, нинішня вимушена зупинка роботи частини федеральний органів Сполучених Штатів - так званий частковий «шатдаун» - стала рекордною за всю історію країни. У ніч на неділю, 13 січня, розпочався 23-й день вимушеного простою частини держустанов.

Попередній найдовший «шатдаун» мав місце з грудня 1995-го по січень 1996 року в часи президентства Білла Клінтона. Тоді вимушена зупинка роботи федеральних органів тривала 21 день.

Нагадаємо, веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через «шатдаун».

До слова, 10 січня президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через «непоступливість демократів».

Як відомо, президент США Дональд Трамп у зверненні до нації заявив, що «гуманітарну кризу» у США можна вирішити за 45 хвилин. Президент США поклав провину за «шатдаун» на демократів, втім утримався від оголошення надзвичайного стану.

Нагадаємо, Трамп заявив у понеділок, що в країні настала гуманітарна криза та криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив затверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: