Трамп попередив КНДР, що світ не потерпить «ядерного шантажу»

Трамп попередив КНДР, що світ не потерпить «ядерного шантажу»
Дональд Трамп

За словами Трампа, час для Пхеньяна збігає

Президент США Дональд Трамп застеріг Північну Корею, що світ не потерпить її «ядерного шантажу», і пообіцяв влаштувати всесвітню кампанію «максимального тиску» на Пхеньян, зокрема з боку Китаю.

За словами Трампа, лідер Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв використати економічний вплив Пекіна на Пхеньян, щоб домогтися ядерного роззброєння Північної Кореї.

Президент США також запевнив, що Сі Цзіньпін визнає, що Північна Корея становить загрозу і для Китаю.

Крім того, додав він, США і Китай дійшли згоди, що домовленість із Північною Кореєю за принципом «замороження в обмін на замороження» неприйнятна. Трамп мав на увазі пропозицію, яку раніше підтримали Китай, а також Росія – за нею Північна Корея мала б заморозити на нинішньому рівні (але не ліквідувати) свою ядерну програму в обмін на зупинення спільних регулярних військових навчань Південної Кореї і США.

Як заявив Трамп, час для Пхеньяна збігає, і Вашингтон уже давав чітко знати, що не виключає ніякого варіанту відповіді на дії Північної Кореї.

Нагадаємо, у Північній Кореї Трампа засудили до смертної кари за образу Кім Чен Ина.

Також повідомлялося, що ні міністр оборони, ні державний секретар США не можуть гарантувати того, що Дональд Трамп не вдасться до застосування ядерної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: