Трамп зустрівся з постраждалими від урагану «Харві»

Трамп зустрівся з постраждалими від урагану «Харві»

Трамп прибув до міста Х’юстон

Президент США Дональд Трамп сьогодні зустрівся з постраждалими від урагану «Харві», обіймаючи дітей і називаючи співпрацю між федеральними, державними й місцевими органами влади «фантастичною».

Трамп прибув до міста Х’юстон, четвертого за величиною в США, разом з першою леді Меланією Трамп.

Цей візит дав президенту можливість показати свою теплу та співчутливу сторону жертвам найсильнішого урагану в Техасі за останні 50 років. Дехто критикував його за те, що він залишався осторонь зони катастрофи під час візиту у вівторок, коли він сказав, що не хоче перешкоджати рятувальній роботі.

На стадіоні NRG президент і перша леді обіймали та тиснули руки людям, які змушені були залишити свої будинки через масштабну повінь.

Після зустрічі з потерпілими від повені та добровольцями, які допомагали в гуманітарних зусиллях у Х'юстоні, Трамп вирушить до Лейк Чарльз, штат Луїзіана, території, ураженої штормом після Техасу, повідомляє Білий дім.

У листі до Конгресу в п'ятницю адміністрація Трампа попросила надати асигнування на суму 7,85 мільярдів доларів США на реагування та початкові зусилля з відновлення. Радник з питань національної безпеки Білого дому Том Боссерт заявив, що запити на фінансування допомоги надходитимуть поетапно, коли ставатиме більше відомо про наслідки урагану.

Губернатор Техасу Ґреґ Абботт, який супроводжував президента під час свого візиту до центру допомоги Х'юстона, заявив, що його штату може знадобитися понад 125 мільярдів доларів.

Ураган «Харві» завдав значної шкоди місту Х’юстон та іншій місцевості штату Техас, які були затоплені. Паводки паралізували місто. Посилаючись на місцевих чиновників, газета «Хроніки Х'юстона» повідомляла про те, що кількість загиблих від шторму перевищила 50.

Трамп подорожував регіоном на початку цього тижня, але не відвідував зону катастрофи, посилаючись на те, що такий візит може заважати операції з порятунку.

За даними ЗМІ, всього в результаті стихійного лиха загинули не менше 42 людей, близько мільйона людей були змушені покинути свої будинки. Повідомлялося, що ураган пошкодив не менше 100 тисяч будинків.

Зараз оцінка потужності «Харві» знижена до тропічної депресії, але в найближчі три дні від Луїзіани до Кентуккі очікується сильна злива, і попередження про повені залишаться в силі для південно-східного Техасу і частин Луїзіани.

Як повідомлялося, Трамп пожертвує $1 млн постраждалим через ураган Харві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: