Трьох кримських суддів-зрадників засудять заочно

Трьох кримських суддів-зрадників засудять заочно

Встановлено, що вказані судді всупереч вимогам законодавства України після анексії Росією Криму із березня 2014 року почали здійснювати «правосуддя» у так званих судах півострова

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування стосовно 3-х колишніх суддів судів АР Крим. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
«Зазначені судові рішення надають можливість завершити досудове розслідування стосовно «зрадників у мантії», передати обвинувальні акти стосовно них до суду та провести «заочне» засудження», - зазначається у повідомленні.
Нагадаємо, що слідчим відділом управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення суддями судів АР Крим та міста Севастополя злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, тобто надання іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України).
Зокрема, встановлено, що вказані судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи Присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим із березня 2014 року почали здійснювати «правосуддя» у так званих судах Республіки Крим та протиправно приймати судові рішення. У листопаді – грудні 2014 року вони відповідно до указів Президента країни-агресора «Про призначення суддів федеральних судів» перейшли на службу до цих незаконно створених судів.
Санкція статті 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: