Турчинов має намір залучити до виробництва боєприпасів 800 підприємств

Турчинов має намір залучити до виробництва боєприпасів 800 підприємств

За словами секретаря РНБО, упродовж останніх років для захисту України використовувались запаси, які залишилися у спадщину від радянської армії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов ініціює розробку державної програми виробництва українських боєприпасів. Про це він заявив сьогодні під час відвідання державної акціонерної холдингової компанії «Артем», де провів міжвідомчу нараду з питань організації виробництва боєприпасів в Україні, - повідомили у прес-службі РНБО.

Зокрема, за словами Турчинова, упродовж останніх років, у тому числі двох років війни, для захисту України «використовувались бойові запаси, які залишилися нам у спадщину від радянської армії».

«Але ці резерви не безмежні, значну їхню частину було бездумно утилізовано або продано за часів, коли ніхто не думав, що доведеться воювати», - сказав він. 

За словами секретаря РНБО, аби захистити Україну, зміцнити її обороноздатність, немає іншої альтернативи, крім «створювати власну базу виробництва якнайширшого спектру боєприпасів – починаючи від набоїв і завершуючи снарядами великого калібру».

«Військово-технічну співпрацю з нашими стратегічними партнерами з питань отримання летальної зброї штучно заблоковано, і ми знову змушені розраховувати лише на власні сили», - підкреслив він. Турчинов наголосив на необхідності розробити й реалізувати державну програму виробництва українських боєприпасів.

 «Вона має реалізовуватися дуже швидкими темпами», - зазначив він, додавши, що до процесу виробництва боєприпасів може бути залучено близько 800 українських підприємств різного профілю – «це й хімічне виробництво, і машинобудування, і багато інших суміжних підприємств і структур».

«Відповідно, буде відновлено або створено нові виробничі потужності, нові робочі місця, втілено нові технології», - сказав секретар РНБО, додавши, що до реалізації державних програм необхідно залучати і приватний бізнес, «збільшуючи наш ВВП та зміцнюючи національну економіку».

«Це важливе масштабне завдання, і в нас немає іншого шляху. Треба швидко його реалізувати, тому що від цього залежить захищеність нашої країни», - підсумував він.

За даними прес-служби, у міжвідомчій нараді взяли участь перший віце-прем‘єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, керівники Міністерства оборони, Генерального штабу Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби, урядовці та керівники підприємств вітчизняного оборонпрому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: