Турчинов прокоментував постанову щодо санкцій «112 Україна» та NewsOne

Турчинов прокоментував постанову щодо санкцій «112 Україна» та NewsOne

Турчинов зауважив, що санкції будуть застосовані щодо засновників цих двох телеканалів

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов ще не отримав постанову парламенту щодо телеканалів «112 Україна» та NewsOne.

Про це секретар РНБО сказав на спільному з секретарем Бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом брифінгу у четвер, 4 жовтня.

«Як тільки постанова нам надійде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання», - повідомив Турчинов.

Він наголосив, що парламент, ухвалюючи цю постанову, діяв у межах своїх повноважень, а інформація, яку обговорювала Верховна Рада і яка була покладена в основу документа, свідчить про те, що інформаційна агресія РФ проти України «є дуже актуальним питанням».

Турчинов зауважив, що санкції будуть застосовані щодо засновників цих двох телеканалів.

За його словами, у телеканалів «112 Україна» та NewsOne достатньо складна прихована система власності, але «там, безумовно, є нерезиденти України, і тому тут немає обмежень щодо застосування санкцій».

Водночас Турчинов підкреслив, що закон також передбачає можливість застосування санкцій і до українських суб'єктів: «Це терористична діяльність. Пропаганда тероризму є однією зі складових терористичної діяльності».

Секретар РНБО наголосив, що рішення щодо цих телеканалів буде прийнято «відповідно до закону і Конституції України».

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову про звернення до Ради національної безпеки і оборони щодо введення санкцій щодо телеканалів «112 Україна» та NewsOne. За документ проголосували 229 нардепів. 

Раніше повідомлялося, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через зафіксовані  в ефірі  ознаки порушення частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію» та абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» – поширення мови ворожнечі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: