Турчинов розповів, де шукати докази агресії РФ проти України

Турчинов розповів, де шукати докази агресії РФ проти України

Путін знов продемонстрував, що політика Кремля базується на брехні та підступності

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, що свідчення про участь РФ в збройному конфлікті на Донбасі, є на сайті президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться у заяві Турчинова, поширенійув п'ятницю.

«Заявивши про непричетність РФ до військового протистояння в Україні, Володимир Путін ще раз продемонстрував, що політика Кремля базується на цинічній брехні та підступності», - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО України зазначив, що чергові беззаперечні докази російської військової агресії проти України "можна знайти навіть на офіційному сайті адміністрації Президента Росії".

«Так, у червні цього року Путін підписав укази про присвоєння генеральських звань кадровим російським військовим за злочини, вчинені на сході нашої країни», - сказав він.

За словами Турчинова, звання генерал-лейтенанта було надано  генерал-майору Асапову В. Г., який від квітня 2015 до травня 2016-го року командував 1-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Донецької області.

Звання генерал-лейтенанта надано генерал-майору Юдіну С. С., який від січня до квітня 2015-го року командував 2-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Луганської області.

Звання генерал-майора надано полковнику Рузинському А. Ю, який від квітня 2015  до травня 2016-го року командував 2-ю окремою мотострілецькою бригадою (м. Луганськ) 2-го армійського корпусу.

«Ці два армійські корпуси, що ведуть проти нас війну на сході України, є невід'ємною складовою Збройних Сил Росії та підпорядковані безпосередньо Центру територіальних військ Південного військового округу РФ», - наголосив Турчинов.

«В Україні немає внутрішнього конфлікту, а є неоголошена брутальна війна, яку  проти нашої незалежної демократичної країни веде Російська Федерація. А брехливим путінським заявам можуть вірити тільки зазомбовані кремлівською пропагандою постійні глядачі російського телебачення», - підсумував Секретар РНБО України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: