Турчинов звернувся до СБУ через трансляцію сайтами параду у «ДНР»

Турчинов звернувся до СБУ через трансляцію сайтами параду у «ДНР»

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов звернувся до СБУ через трансляцію електронними ЗМІ «військового параду» з окупованого Донецьку. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Адекватна протидія інформаційній агресії - необхідний та важливий елемент захисту нашої країни. Саме тому я звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього правопорушення та внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію «святкування» окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку», - йдеться у заяві.

Турчинов пояснив, що у цьому випадку не йдеться про свободу слова. За його словами, тут ідеться про цілком конкретний злочин - популяризацію терористичної організації.

«Співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні», - підкреслив він.

«Хочу також нагадати, як багато було критиканів та «захисників», коли ми застосували санкції проти російських електронних ЗМІ та російських соцмереж, але сьогодні наші західні партнери, зокрема, в тому числі, і з урахуванням українського досвіду, безкомпромісно протидіють у своїх країнах інформаційним рупорам російської пропаганди. У Німеччині та Франції розробляють та ухвалюють жорсткі законодавчі акти щодо протидії інформаційному тероризму та інформаційним фейкам. І це відбувається у відповідь саме на російську інформаційну та пропагандистську агресію, яка загрожує вже всьому демократичному світові. Зважаючи, що Україна знаходиться на передовій у цій війні, нам необхідно негайно імплементувати їх напрацювання та досвід до українського законодавства», - закликав секретар РНБО.

Нагадаємо, Україна запровадила персональні санкції проти деяких фізичних і юридичних осіб, які пов’язані з агресією Російської Федерації проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: