Туреччина погрожує ЄС призупинити дію спільних угод

Туреччина погрожує ЄС призупинити дію спільних угод

Анкара може переглянути свої відносини з Євросоюзом

Туреччина може призупинити дію всіх своїх двосторонніх угод з Європейським Союзом, якщо ЄС продовжить свою політику «подвійних стандартів» у переговорах з Анкарою.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву радника Президента Реджепа Тайіпа Ердогана з економічних питань Йігіт Булут.

У своєму інтерв'ю державній телекомпанії TRT Haber радник Ердогана попередив, оскільки Європа не виправдала покладених на неї надій Туреччини, Анкара може переглянути свої відносини з ЄС.

У першу чергу, це стосується міграційної угоди між Брюсселем і Анкарою, яка була підписана для того, щоб зупинити потік нелегальних мігрантів до Європи.

Реалізація положень цієї угоди стримується розбіжностями щодо антитерористичного законодавства Туреччини, яке ЄС вимагає змінити відповідно до європейських стандартів.

«Нехай вони продовжують застосовувати подвійні стандарти, нехай і далі не дотримуються своїх обіцянок, але вони мають знати, що якщо вони збережуть такий настрій, Туреччина дуже скоро прийме низку радикальних рішень», - сказав Булут.

Джерело: Європейська правда

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: