Туреччина позбулася «хвороби» і одужує, - Ердоган

Туреччина позбулася «хвороби» і одужує, - Ердоган
Фото з відкритих джерел

Надзвичайний стан введено просто з метою здорового функціонування наших демократичних інституцій

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив із зверненням до народу, в якому закликав зберігати спокій з приводу ситуації, в якій перебуває країна. Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на один з турецьких телеканалів. При цьому тримісячний режим надзвичайного стану може продовжуватися.

«Немає ніякої перешкоди у продовженні цього терміну. Спочатку, звичайно, три місяці, але через три місяці ми можемо розпочати другий тримісячний період і розширити його», – сказав Ердоган. При цьому він зазначив, що «країна позбулася хвороби і одужує», а попереду ще багато нових важливих проектів».

«Моя нація, мої люди не повинні турбуватися. Все під контролем, і надзвичайний стан введено просто з метою здорового функціонування наших демократичних інституцій. Наші держустанови будуть функціонувати більш гладко», – запевнив Ердоган.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про те, що президентська гвардія буде розпущена після спроби військового перевороту.

В ніч з 15 на 16 липня група військових спробувала захопити владу в Туреччині. Ердоган звинуватив в організації перевороту Гюлена, який на даний момент перебуває в США. При цьому в Держдепі вимагають доказів провини Гюлена для його екстрадиції на батьківщину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: