У авто з дипломатичними номерами РФ із України намагалися вивезти 29 тис. пачок сигарет

При огляді автомобіля було виявлено, що у валізах, які по документах значилися дипломатичним вантажем, що знаходяться 29145 пачок сигарет.

 Сьогодні на Закарпатті в пункті пропуску «Дяково» прикордонники затримали автомобіль Mercedes-Benz Vito з дипломатичними номерами Російської Федерації при спробі перевезти нелегальну партію сигарет. Про це в ефірі «112 Україна» повідомив спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян.

«Щодо цього автомобіля була попередня інформація, і на нього відреагував службовий пес. Автомобіль було виведено для поглибленого огляду, j 19:05 спільно з працівниками СБУ та митниці ми відкрили автомобіль», - розповів Слободян.

В автомобілі знаходилися двоє громадян Монголії.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, для проходження митного контролю водій надав паспорт громадянина Монголії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, пасажир - дипломатичний паспорт і лист клопотання посольства Монголії в Російської Федерації про сприяння у безперешкодному проходженні дипломатичного вантажу. Йшлося про 8 валіз матеріалів і технічних засобів для проведення парламентських виборів 29 червня.

Надані копії документів не відповідали встановленим зразком, затвердженим Віденської Конвенції.

При огляді автомобіля було виявлено, що у валізах, які по документах значилися дипломатичним вантажем, що знаходяться 29145 пачок сигарет, а саме: Rothmans українського виробництва з акцизними марками України, «Комплімент Вінс», NZ, Lifa - без акцизних марок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: