У Bellingcat розказали, хто був всередині «Бука» і коли була запущена ракета, що збила МН17

У Bellingcat розказали, хто був всередині «Бука» і коли була запущена ракета, що збила МН17

Буде важко мати справу з країною, яка вбила 298 осіб, - засновник Bellingcat про катастрофу МН17

Засновник групи громадських журналістів Bellingcat Еліот Хіггінс допускає високу ймовірність того, що висновки Спільної слідчої групи (ССГ) яка займається справою збитого над Донбасом Боїнга 777, співпадуть з висновками його команди і підтвердять, що літак збила російський ЗРК «Бук». За його словами, головний виклик, який стоїть перед ними (ССГ - ред.), щоб на 100% ідентифікувати, хто саме був всередині «Бука», коли була запущена ракета по рейсу MH17.

«Ми впевнені, що ми побудували сильну доказову базу для того, щоб притягнути до відповідальності російську 53-ю бригаду. Але набагато складніше довести, що "ось це особа, яка натиснула на кнопку», - вважає Хіггінс.

Також він заявив, що з релізу досить ясно, що головна теорія слідчої групи - це була ракета, випущена з «Бука».

«Мені складно сказати, чи вони будуть вказувати на конкретний «Бук» найближчим часом, але я думаю, що ми дали переконливі аргументи громадськості, що це був саме «Бук» №332 53-ї російської бригади», - впевнений представник Bellingcat.

При цьому, відповідаючи на питання про те, як результати офіційного розслідування вплинуть на конфлікт на Донбасі і ставлення у світі до президента РФ Володимира Путіна, він сказав, що з Росією буде важко мати справу іншим країнам.

«Я вважаю, що це буде важко для інших країн, мати справу з країною, яка вбила 298 осіб, а потім про це неодноразово брехала, фальсифікуючи при цьому докази», - підсумував Хіггінс.

Нагадаємо, 6 червня спільна слідча група кримінального розслідування катастрофи малайзійського літака рейсу МН17 оприлюднила фото знайденого на місці падіння літака нижній частині ракети Бук Venturi. 

Джерело: Апостроф

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: