У Будапешті відбулася акція з вимогою «самовизначення для Закарпаття», — посол

У Будапешті відбулася акція з вимогою «самовизначення для Закарпаття», — посол

У Будапешті протестували проти закону України «Про освіту»

У п'ятницю, 13 жовтня, під посольством України в Будапешті відбулася акція, учасники якої вимагали «самовизначення для Закарпаття».

Про це у Facebook повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп.

«І от сьогодні. П’ятниця 13. Не знаю, чи організатори вибрали саме цей день випадково.  Акція під Посольством України в Будапешті, протест проти якої висловило МЗС України», — повідомила Непоп.

«Акція під Посольством України в Будапешті, протест проти якої висловило МЗС України, адже організатори з самого початку заявили, що вони виступають за: «самовизначення Закарпаття і свободу русинським, польським, болгарським, румунським, вірменським національним громадам, які проживають на території нинішньої України», виражають протест проти «варварства путчистів, які захопили в полон Україну і разом з нею угорських національних братів», – написала посол.

За її словами, у відповідь на протест України угорська сторона повідомила про право на мирне зібрання та здійснення протестів, під час яких учасники вільно висловлюють свої думки, та про право на донесення спільно сформульованої позиції.

«Переконана, що використання цих прав не виправдовує напису на спині учасника акції: «Закарпаття по закону належить Угорщині. Самовизначення для всіх пригнічених націй, примушених жити в Україні»…. І для повноти картинки – офіційний прапор каталонської автономії», – повідомила Непоп. 

Нагадаємо, акція з гаслом «Самовизначення для Закарпаття» анонсувалася на сьогодні, 13 жовтня, у Будапешті біля посольства України. У анонсі йшлося, що протестуватимуть проти закону України «Про освіту» та висловлюватимуть своє невдоволення тим, що Україна позбавила права в'їзду на свою територію кільком членам партії «Йоббік».

Більше того, ці ж особи, депутат Європарламенту від «Йоббік» Крістіна Морваї, яку в анонсі акції називають незалежним євродепутатом, а також скандальновідомий юрист Томаш Гауді-Нодь, заявлені у анонсі акції як безпосередні учасники, які мають на цій акції виступити.

Крім того, саму акцію одним з перших проанонсувало партійне видання Йоббік Alfahir.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: