У четвер Рада розгляне близько 20 законопроєктів. Призначення Саакашвілі в порядку денному немає

У четвер Рада розгляне близько 20 законопроєктів. Призначення Саакашвілі в порядку денному немає
30 квітня депутати розглянуть запуск спецпроцедури для розгляду банківського законопроєкту

У порядку денному засідання Ради на четвер поки немає кадрових питань

У четвер, 30 квітня, у ході позачергового засідання Верховна Рада розгляне близько 20 законопроєктів. Про це повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

За її словами, у порядку денному присутні й законопроєкти, які зареєструвала опозиція.

«Засідання планується у четвер о 13:00. Пункти порядку денного формувались з різних пропозицій від різних фракцій. Тому там є законопроєкти, які опозиція зареєструвала і наполягала на їх включенні. В оригінальному варіанті близько 20-ти законопроєктів», - заявила Кравчук.

Парламентар додала, що серед основних питань на 30 квітня депутати планують запуск спецпроцедури для розгляду банківського законопроєкту, а також внести зміни в виборче законодавство.

«Близько 10-ти проєктів - це ратифікації міжнародних угод, які треба просто запустити. Є законопроєкт №2769 про зменшення застави на участь у місцевих виборах у 9 разів. Це зміни до виборчого кодексу», - повідомила нардеп.

Також наразі відомо, що у Верховній Раді поки тривають консультації з приводу призначення Михайла Саакашвілі до складу Кабінету міністрів. 

«В порядку денному позачергового засідання на четвер немає кадрових питань... від депутатів. Але можуть бути питання, які ініціюватиме президент. Серед них можуть бути кадрові. По кандидатурі Михайла Саакашвілі консультації продовжуються», - повідомила Кравчук.

До слова, у «Слузі народу» заявили, що Саакашвілі не відповідає посаді віцепрем'єра з реформ

Раніше стало відомо, скільки «слуг народу» готові проголосувати за Саакашвілі, який претендує на посаду віцепрем’єра.

Як повідомив кореспондент «Главкома»Саакашвілі виступав перед фракцією «Слуга народу», але кількість прихильників суттєво не наростив.

Саакашвілі назвав пріоритетами своєї роботи скорочення впливу держави на бізнес і переговори з МВФ. За словами Саакашвілі, він знає американських політиків і входить в одну «Європейську народну партію» з Ангелою Меркель, а тому розраховує отримати більше грошей від МВФ.

Напередодні Михайло Саакашвілі розповів про свої плани на посаді віцепрем’єра України.

Раніше Саакашвілі заявив, що для нього велика честь отримати від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем’єром уряду України з питань реформ. 

Читайте також: 



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: