У Чорнобильській зоні горить ліс, залучено літаки та сотню рятувальників

У Чорнобильській зоні горить ліс, залучено літаки та сотню рятувальників

Загорання сталося під час вирубки лісу, фото ілюстративне

Станом на 20:29 год. площа пожежі складає близько 25 гектарів

У зоні відчуження у Київській області зайнялися рештки деревини, вогонь розповсюдився на площу близько 20 га; до гасіння було залучено понад 100 осіб, 22 одиниць техніки, зокрема вертоліт та літаки.

Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

«29 червня о 12:35 у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення на території Луб’янського лісництва, за попередньою інформацією, під час проведення технологічного вирубування лісу для прокладання залізниці сталося займання порубкових решток деревини та лісової підстилки, яке розповсюдилось на площу близько 20 га», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до повітряної розвідки та гасіння залучили вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм, за допомогою якого п'ять разів скинули по 10 куб. м води. Крім того, для боротьби із займанням використовували два літаки Ан-32П.

«Всього до гасіння пожежі було залучено 102 людини особового складу та 22 од. техніки, із них від ДержНС - 63 людини особового складу та 11 од. техніки, у тому числі вертоліт Мі-8 та 2 літаки Ан-32П», - уточнили у ДСНС.

Станом на 20:29 год.  площа пожежі складає близько 25 га. Гасіння пожежі триває.

Нагадаємо, у вівторок у Дніпрі горів металургійний комбінат. Дим від пожежі було видно по всьому місту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: