У ЦВК пояснили, чому не призначають вибори в окрузі Єремеєва

У ЦВК пояснили, чому не призначають вибори в окрузі Єремеєва

Центральна виборча комісія досі не отримала свідоцтво про смерть депутата.

Центральна виборча комісія не може оголосити проміжні вибори в окрузі №23, адже й досі не має свідоцтва про смерть обраного за цим округом народного депутата Ігоря Єремеєва. Про це в ефірі «5 каналу» повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.
«Найбільша проблема виникла в тому, що особа померла не в Україні, а за кордоном. Це певною мірою створило проблеми для виконавчих органів влади. Попри всі намагання ЦВК отримати цей документ (свідоцтво про смерть. – Ред.), ми звертались до апарату Верховної Ради, ми звертались до Міністерства юстиції, але отримали відповідь про те, що свідоцтва як такого немає, якісь там дії відбуваються. Людина померла у Швейцарії, але свідоцтва про смерть немає. Свідоцтво про смерть, як документ, згадується не тільки в законі, але і в Конституції і якщо ми сьогодні зробимо виняток для цього округу, то в майбутньому до ЦВК хтось підійде і скаже, що за подібних обставин чому ви не приймаєте подібне рішення», – заявив він.
Магера наголосив, що ЦВК не можна звинувачувати у затягуванні призначення проміжних виборів, адже подекуди заяви про складання депутатських повноважень доходять з Верховної Ради через чотири місяці.
«Я би не звинувачував ЦВК, що начебто ми щось тут затягуємо, чи щось подібне. Є певні об’єктивні причини – на жаль документи, як показує практика, з вулиці Грушевського до площі Лесі Українки можуть іти чотири місяці», – наголосив заступник голови ЦВК.
Нагадаємо, що 10 травня Верховна Рада призначила проміжні вибори до Верховної Ради в чотирьох округах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: