У Дніпрі розпочався Міжнародний Нобелівській конгрес

У Дніпрі розпочався Міжнародний Нобелівській конгрес

У цьогорічному форумі бере участь нащадок Альфреда Нобеля Мікаель Нобель

У Дніпрі на базі Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля 21 вересня розпочався триденний Міжнародний Нобелівський конгрес.

Особисту та віртуальну участь у події беруть науковці, політики, дипломати, громадські діячі з України, Польщі, Австрії, Швейцарії, Великої Британії, Швеції та інших країн. Вони презентуватимуть свої експертні оцінки і рекомендації щодо подолання загроз порушення миру та безпеки народів у сучасному світі.

Як зазначають організатори, головною темою наукової дискусії Нобелівського форуму став мир, а саме – миротворча й просвітницька місія нобелівських лауреатів в сучасних умовах.

Як заявили в університеті, у цьогорічному форумі бере участь нащадок Альфреда Нобеля Мікаель Нобель. Це правнучатий племінник Альфреда Нобеля, підприємець, благодійник, багаторічний президент Товариства родини Нобелів (Швеція).

«Конференції та зустрічі необхідні, але проведення лише їх недостатньо. Формування суспільства, за своєю природою, вимагає дій з боку багатьох людей на низовому рівні. Кожному з нас потрібно знати, що ми можемо бути різними і так, ми відрізняємося один від одного. Втілення миру в усьому світі в традиціях Даісаку Ікеди, Махатми Ганді та Мартіна Лютера Кінга вимагає проведення глобальної кампанії для залучення співчуття і розуміння до життя простих людей, встановлення і посилення систем їхніх цінностей і спонукання їх до дії», – сказав Мікаель Нобель на відкритті конгресу.

У четвер нащадок Альфреда Нобеля виступить з лекцією «Новітня наука для майбутніх поколінь» й зустрінеться з молоддю.

«Події останніх років і місяців, що відбуваються в Європі та на інших континентах, свідчать про те, що світ зіткнувся з численними небезпечними викликами. У зв’язку з цим необхідно докласти всіх зусиль для консолідації дій прихильників збереження миру і міжнародної безпеки», – мовиться в анонсі заходів форуму.

Спеціальні події конгресу зберуть студентську молодь, старшокласників, педагогів та громадських діячів. У четвер в рамках форуму відбудеться студентська акція «За мир та безпеку в Україні та світі», присвячена Всесвітньому Дню Миру.

2013 року у Дніпрі відкрили перший в Україні пам’ятник Альфредові Нобелю. Скульптура встановлена на території університету економіки та права, який носить його ім’я. Поряд з пам’ятником Альфреду Нобелю розташована скульптура «Планета Альфреда Нобеля» у вигляді земної кулі, на якій закріплені бронзові медалі із зображенням усіх нобелівських лауреатів, починаючи з 1901 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: