У Франції вдалося запобігти теракту, який готував «жіночий спецназ» ІД

У Франції вдалося запобігти теракту, який готував «жіночий спецназ» ІД
РБК

Чотири жінки збиралися влаштувати вибух у Соборі Паризької Богоматері.

Французька прокуратура заявила про викриття плану ІДІЛ влаштувати теракт в одному з головних туристичних об'єктів Парижа - Соборі Паризької Богоматері, передає ВВС.

Теракт повинні були влаштувати три жінки, яких слідство вважає «жіночим спецназом ІДІЛ». Минулої середи легковий автомобіль Peugeot 607 був помічений у забороненому для стоянки місці через миготіння аварійної світлової сигналізації. Номерних знаків на автомобілі не було. У машині поліцейські знайшли п'ять балонів з газом і один порожній балон на передньому сидінні.

Згодом поліція заарештувала чотирьох жінок, які планували цей теракт. Першою з них виявилася 29-річна Орнелла Р. якій вже офіційно пред'явлено звинувачення у підготовці терористичного акту і спробі вбивства. Під час арешту, вона накинулася з ножем на поліцейського і поранила його. Трьох інших заарештованих жінок ще допитують поліцейські. Як зазначається, вони планували і інші «жорстокі атаки». Також під час обшуків у їхніх будинках були знайдені докази зв'язків з ІДІЛ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: