У Франції затримали двох бельгійських поліцейських через спробу провезти мігрантів у країну

У Франції затримали двох бельгійських поліцейських через спробу провезти мігрантів у країну

Франція рішуче засудила дії офіцерів, які «не відповідають нормальній практиці роботи, узгодженої між Францією і Бельгією»

У Франції заарештували двох бельгійських поліцейських через спробу нелегально провезти через кордон 13 мігрантів. Про це повідомляє BBC.

Бельгійські офіцери повідомили, що їм стало жаль мігрантів, яких вони знайшли у вантажці в Бельгії. Вони запропонували мігрантам допомогу, однак вони загубились та випадково заїхали у Францію.

Інцидент викликав дипломатичну сварку, міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казенев звернувся до посла Бельгії та висловив занепокоєння.

Франція рішуче засудила дії офіцерів, які «не відповідають нормальній практиці роботи, узгодженої між Францією і Бельгією».

Самі мігранти були доставлені до поліцейської дільниці у французькому місті Лілль, де трьох неповнолітніх помістили під опіку місцевої влади. Дорослих тимчасово затримали з метою оцінки їхнього стану.

Тимчасові заходи прикордонного контролю було введено в Бельгії протягом декількох місяців на початку цього року. Це відбулось через побоювання, що через знесення табору в Кале мігранти поїдуть на північ. Місто Кале знаходиться в годині їзди від бельгійського кордону.

Нагадаємо, напередодні британські чиновники повідомили, що будівництво стіни між Францією та Бельгією розпочнеться в кінці вересня у Кале. Країни погодили плани щодо посилення заходів для полегшення мігрантської кризи, повідомляє Deutsche Welle.

Стіну висотою 4 метри та довжиною 1 км побудують увздовж дороги до Кале, щоб запобігти проникненню мігрантів, які пробираються на борти вантажних суден, що прямують до Великобританії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: