У Google радіють: доходи від України стрімко зростають

У Google радіють: доходи від України стрімко зростають

Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко

Фото: Главком 

Все більше бізнесів в Україні опановують інтернет-технології, - повідомив Шоломко

Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко в інтерв’ю «Главкому»  заявив, що незалежно від ситуації навколо Yandex чи «ВКонтакте», український ринок завжди зростає. І доходи «Google Україна» також стрімко зростають.

«2014 рік був найгірший – причини зрозумілі. Але з 2014-го по 2017-й темпи зростання дуже сильно пришвидшились. Якщо говорити про цифри: зростання доходів – десь 60% на рік у доларах. У гривнях, напевно, так само, бо валютний курс зараз більш-менш стабільний», - зазначив він.

Шоломко не зміг назвати кількість рекламодавців, втім сказав, що знає лише, що їх «дуже багато, десятки тисяч».

«Але там складна ситуація. Є активні рекламодавці - це одна цифра. Є кількість акаунтів у системі - це інша цифра. І дуже багато закинутих акаунтів, бо один рекламодавець може протягом року змінювати до 20 акаунтів будь-яку кількість разів. Є рекламодавці із сотнями, тисячами акаунтів. Кількість акаунтів, які можна підрахувати, не є відображенням фізичної кількості клієнтів», - пояснив він ситуаціію.

«Український ринок почав стрімко зростати. Є багато думок із цього приводу. Дехто думає, що він зростає, бо економіка піднімається. Дехто - навпаки, бо люди тікають з офіційного бізнесу в інтернет, де легше сховатися. Але «Google Україна» працює офіційно, платить податки. Тут особливо не сховаєшся. Мені здається, просто більше бізнесів опановують інтернет-технології. Це пояснює те, чому у нас зростає кількість клієнтів. От я сказав про 60%. Наскільки я розумію, це трішки більше, ніж ринок в цілому зростає. До нас більше приходить компаній, ніж до інших», - підкреслив Шоломко

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: