У Гройсмана оголосили енергетичну перемогу: Україна 231 день обходиться без російського газу

У Гройсмана оголосили енергетичну перемогу: Україна 231 день обходиться без російського газу
rbc.ua

До 2020 року Україна зможе стати повністю енергетично незалежною країною

Україна не купує російський газ вже 231 день. Про це сьогодні у Верховній Раді під час години запитань до уряду сказала перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.

«Ті, хто в 2014 році лякав нас економічним колапсом і тим, що ми не зможемо забезпечити країну ні газом ,ні іншими енергетичними ресурсами, виявилися неправі, - зазначила вона. – Ми змогли відмовитися від російського газу, бо стали  купувати газ не за політичними угодами, а за ринковою ціною. І сьогодні від нас як від держави ніхто не може вимагати політичної лояльності, уступок або інших речей, які підривали наш суверенітет».

Уряд рішенням в кінці квітня цього року встановив ціну, яка відповідає європейському ринку. «Формула ціни, яка передбачена урядом, виключає вплив чиновниками і прив’язана до реальної ціни на хабі, де цей газ купується», - зазначила вона.

Ковалів також додала, що до 2020 року Україна зможе стати повністю енергетично незалежною країною,  підкреслила вона. «Ми зможемо самі забезпечувати себе своїм газом», - підкреслила вона.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: