У Гройсмана пропонують розпочати бюджетний процес вже у вересні

У Гройсмана пропонують розпочати бюджетний процес вже у вересні

Кабмін налаштований на спільну роботу з депутатами щодо підготовки Держбюджету-2017

Кабінет міністрів України пропонує розпочати бюджетний процес на 2017 рік вже у вересні. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

«Бюджет, як і протягом останніх трьох років буде непростий, але уряд готовий до дискусії з народними депутатами, налаштований на спільну роботу. Ми б хотіли розпочати бюджетний процес не в середині грудня, як це було традиційно. Ми починаємо його у вересні, у нас буде більше часу, щоб прийняти якісний документ», - говорить віце-прем'єр.

Віце-прем'єр зазначив, що економіка України дає позитивні сигнали.

«У першу чергу треба відзначити, що ми бачимо перші ознаки стабілізації економіки і економіка дає позитивні сигнали і хоч і невелике, але зростання ВВП в Україні, зростання економічного і промислового виробництва. Тому, на мій погляд, важливо, щоб всі ці позитиви перетворювалися на підвищення якості життя громадян», - сказав Розенко.

Нагадаємо, останні два рази парламент приймав держбюджети буквально у переддень Нового року в нічний час доби. Так, бюджет на 2016 р. депутати схвалили в ніч на 25 грудня 2015 р., а на 2015 р. - в ніч на 29 грудня 2014 р.

Зазначимо, що 13 липня 2016 року Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду проект постанови № 4971 «Про основні напрями бюджетної політики на 2017 рік». Так, Кабмін у бюджетній резолюції прогнозує зростання ВВП в 2017 році на 3%. Номінальний обсяг ВВП - 2 584,9 млрд гривень. Прогнозні показники на 2018 рік: зростання реального ВВП на рівні 4%, номінальний ВВП становитиме 2 867,5 млрд гривень; на 2019 рік зростання реального ВВП - 4%, номінальний ВВП становитиме 3 148,4 млрд гривень.

У свою чергу спікер парламенту Андрій Парубій пообіцяв, що держбюджет-2017 не буде розглядатися в авральному режимі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: