У Гройсмана вирішили підняти ціни на спиртне

У Гройсмана вирішили підняти ціни на спиртне

Діючий на сьогодні розмір мінімальних цін запроваджено у вересні 2015 року і їх рівень не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв, зазначили у Мінекономрозвитку

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України відповідно з необхідністю вирівнювання цін на спирт і алкогольну продукцію пропонує підвищити мінімальні оптово-відпускні ціни на горілку, коньяк, вина, і одночасно знизити ціни на віскі, ром і джин.

Про це йдеться в проекті постанови уряду, підготовленому Мінекономрозвитку.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що діючий на сьогодні розмір мінімальних цін запроваджено у вересні 2015 року і їх рівень не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв.

Це пов’язано з тим, що ставки акцизного податку на алкогольні напої протягом 2015 року збільшені у таких розмірах: на горілку, лікеро-горілчані вироби та коньяк на 50%, на вино з додаванням спирту, ігристе та вермути – на 100%.

Станом на січень 2016 року ціна на спирт становила в середньому 240 грн за декалітр (одна з основних одиниць об’єму у виноробстві, дорівнює 10 л) з урахуванням ПДВ, а з квітня поточного року ціна підвищилася до 285 грн за декалітр.

«Зросли та інші складові ціни, – наголошується в повідомленні Мінекономрозвитку. – І тому зараз пропонується провести корекцію мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв в залежності від коду продукції. Зокрема, на горілку та лікеро-горілчані вироби збільшити на 24%, коньяк (бренді) – на 24,9-30,7%, вина – на 22 – 55,7%. При цьому на віскі, ром і джин пропонується знизити ціну на 37,5%».

Запропонований Мінекономрозвитку нормативний акт має бути погоджений з Мінагрополітики, Мінфіном, Мін’юстом, ДФС та Регуляторною службою.

Прийняття та реалізація проекту постанови призведе приведення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних ціни на алкогольні напої у відповідність до норм Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” та збільшення надходжень до бюджету

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: