У Хмельницькому хочуть змусити таксистів-нелегалів працювати «по-білому»

Сьогодні у Хмельницькому легалізована одна служба таксі «700-400». Решта 15 служб працюють у полі надання послуг радіочастотного ефіру.

Представники Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області спільно з патрульною поліцію готують рейди з перевірки наявності дозвільних документів у водіїв хмельницьких служб таксі.
Про це Незалежному громадському порталу заявив новопризначений керівник Управління Укртрансбезпеки Віталій Дзюба.
«Отримання безтермінової ліцензії обійдеться службі таксі в розмірі мінімальної заробітної плати (з 1 травня мінімалка підвищилася до 1450 грн – НГП). До прикладу, на одній ліцензії можуть їздити до 10 машин таксі. Відповідно, за кожного “ліцензованого” водія служба буде сплачувати податки до бюджету. У тій ситуації, що є сьогодні, ми будемо змушені штрафувати водіїв на 17-34 тис. грн (остаточну суму визначить суд – НГП) за відсутність дозвільних документів на право здійснення пасажирських перевезень у режимі таксі», – наголосив пан Дзюба.
Він зауважив, що щоденно у Хмельницькому займається пасажирськими перевезеннями понад 2,5 тис. нелегальних таксистів.
«Насамперед Управління Укртрансбезпеки зацікавлене в підвищенні безпеки перевезень пасажирів та виробленні єдиних правил гри для всіх учасників ринку перевезень. Також нам важлива думка громадськості», – додав начальник транспортного відомства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: