У ЄБРР назвали умову для продовження «газового» кредитування України

У ЄБРР назвали умову для продовження «газового» кредитування України

Термін трирічної програми ЄБРР щодо фінансування закупівлі газу на 300 мільйонів доларів закінчується в кінці зими

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий продовжити фінансову підтримку закупівель газу для України і навіть збільшити її обсяг, але розцінює як перешкоду відсутність незалежної наглядової ради в «Нафтогазі».

Про це заявив директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж, передає УНІАН.

«Проблему в «Нафтогазі» потрібно вирішити. Ми працювали з «Великою сімкою», з міжнародними фінансовими організаціями, і вийшли з пропозиціями до уряду. Ми сподіваємося, що процес реформування «Нафтогазу» продовжиться», - сказав Маліж.

Він зазначив, що це невідкладна проблема, оскільки компанії потрібна незалежна Наглядова рада, але в України є деякий час для її вирішення, оскільки термін трирічної програми ЄБРР щодо фінансування закупівлі газу на 300 мільйонів доларів закінчується в кінці зими.

«Ми хочемо продовжити, і може навіть збільшити обсяги цієї кредитної лінії, але за цей період ми повинні домовитися, що робити далі з реформою корпоративного управління», - додав Маліж.

19 вересня незалежні члени наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Пол Ворвік та Маркус Річардс вирішили піти у відставку.

Навесні поточного року троє незалежних членів наглядової ради «Нафтогазу» Чарльз Проктор, Маркус Річардс і Пол Уорвік звернулися до уряду з попередженням про можливий відхід в разі відсутності зрушень у вирішенні хронічних проблем НАК.

Цю ж заяву підписала Юлія Ковалів, яка тоді займала посаду голови наглядової ради «Нафтогазу».

Чарльз Проктор залишив компанію 30 вересня.

3 квітня Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень як члена наглядової ради компанії за власним бажанням.

Загалом до наглядової ради «Нафтогазу» входило 5 членів: екс-міністр енергетики Володимир Демчишин Юлія Ковалів та іноземці Пол Ворвік, Чарльз Проктор і Маркус Річардс.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: