У єгипетській в'язниці шостий рік українець чекає допомоги з Києва

У єгипетській в'язниці шостий рік українець чекає допомоги з Києва
Евард Чікош

Чікоша звинуватили в тому, що він планував влаштувати в Єгипті хаос і безладдя

Уже шостий рік в єгипетській в'язниці знаходиться засуджений за «законами військового часу» українець Едвард Чікош. І його подальша доля сьогодні залежить від президента України Петра Порошенка. Про це йдеться в статті «За що українця тримають в єгипетській в'язниці» на «Обозревателе».

«Він - уродженець Ужгорода, який очолював протягом п'яти років представництво в Африці і на Середньому Сході однією з найбільших туристичних компаній», - пише автор.

За інформацією Обозревателя, у 2011 році при проходженні ізраїльсько-єгипетського кордону в місті Таба, був затриманий громадянин Ізраїлю, Моаді Захалка. У нього в багажі була дерев'яна конструкція у вигляді хреста, в якій під час обшуку виявили зброю - АК-47 і 59 патронів до нього. Захалка заявив, що хрест призначений для офіційного представника турфірми, яку представляв Едвард Чікош.

В результаті Чікоша звинуватили в тому, що він планував влаштувати в Єгипті хаос і безладдя від імені єгипетської армії і за законами військового часу засудили до 19 років позбавлення волі.

«На даний момент часу Едвард Чікош сидить в єгипетській в'язниці Лиман Тора вже шостий рік. До України його не екстрадували. Незважаючи на те, що була здійснена екстрадиція громадян інших країн, яких судили і за більш тяжкі злочини - наприклад, громадянина Індії, засудженого за вбивство, передали індійській владі в знак дружби між двома державами ... », - пише автор статті.

«У листопаді 2014 року Конституційний Суд Єгипту визнав всі судові рішення після революції 2011 року, де не застосовувалася стаття про пом'якшуючі обставини у справах по зброю (як і в моєму випадку) - незаконними. Я ж, як і раніше тут без просвіту», - пише в листі ув’язнений.

За словами дочки Едварда, Ніколь, лише лист-прохання або особисте прохання, адресоване від президента України Петра Порошенка президенту Єгипту може допомогти повернути її батька на Батьківщину.

За словами журналіста Романа Бочкали, який не перший рік займається справою Чікоша, офіційний Київ сьогодні не чинить ніяких реальних кроків, щоб повернути свого громадянина. «Хоча я точно знаю, що в курсі і Клімкін ... Він навіть заявляв, що Едвард невинен. Так от дій нуль», - написав він у себе в Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: