У ЄС прокоментували зустріч Трампа та Кім Чен Ина

У ЄС прокоментували зустріч Трампа та Кім Чен Ина
Кім Чен Ин та Дональд Трамп

Дипломатія є єдиним способом просування до міцного миру на Корейському півострові, вважають у ЄС

Підписана угода між президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином є сигналом про повну і незворотну денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

На її думку, зустріч у Сінгапурі підтверджує, що дипломатія є єдиним способом просування до міцного миру на Корейському півострові.

Могеріні зазначила, що зустріч Трампа з Кім Чен Ином є важливим і необхідним кроком на шляху до позитивних змін у міжкорейських відносинах.

 «Кінцева мета, яку поділяє вся міжнародна спільнота і яка задекларована Радою безпеки ООН, - це повна, дібрана для перевірки і необоротна денуклеаризация Корейського півострова. Спільна заява, підписана лідерами США і КНДР сьогодні, дає чіткий сигнал про досягнення цієї мети», - йдеться в заяві.

Вона ще раз нагадала, що ЄС, як і раніше, готовий сприяти подальшим крокам, спрямованим на забезпечення довгострокового миру, безпеки і процвітання на Корейському півострові, вільному від ядерної зброї.

Президент США Дональд Трамп та глава КНДР Кім Чен Ин у спільній декларації зобов'язалися співпрацювати для розвитку нових відносин між США та КНДР та сприяти миру, процвітанню та безпеки Корейського півострова та світу.

Офіційна зустріч Дональда Трампа з Кім Чен Ином розпочалася 12 червня о 9 ранку за місцевим часом та тривала близько півтори години. У цей же день Трамп повернеться назад до США.

Раніше передбачалося, що президент США залишатиметься в Сінгапурі для проведення переговорів з лідером КНДР стільки, скільки буде потрібно для досягнення мирної угоди. При цьому допускалося, що зустріч могла продовжуватися кілька днів.

Пізно ввечері у вівторок, 12 червня, Кім Чен Ин полетів з Сінгапуру на борту китайського літака.

Читайте також статтю: «Хороша хімія» Дональда Трампа та Ким Чен Ина

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: