У Кабміні зробили прогноз щодо Донбасу

У Кабміні зробили прогноз щодо Донбасу
У Кабміні зробили прогноз щодо Донбасу

Навіть після реінтеграції Донбас залишиться проблемною територією, зазначив Гримчак

Жителі Донбасу не збираються повертатися в свої будинки після звільнення від окупанта, а ця територія так і залишиться проблемною.

Відповідну заяву зробив заступник міністра окупованих територій Юрій Гримчак.

«Перед тим, як ви прийшли на інтерв’ю, у мене був прийом громадян з числа внутрішньо переміщених осіб. Так ось, вони збираються жити тут, в містах, де вони осіли. Вони не розглядають варіант повернення, навіть після звільнення нині непідконтрольних територій», – заявив Гримчак.

За його словами, через це чисельність населення там значно зменшилася, а та частина, що залишилася, недолюблює Україну. Хоча, як показала практика, такі особи зазвичай тихо сидять і не висовуються. Цим людям доведеться знаходити варіанти взаємодії.

Гримчак також зазначив, що та частина, яка безпосередньо брала участь у ОРДЛО, все одно втече до окупантів. Вони вже активно готують паспорта і перебираються в Росію.

За словами заступника міністра, Донбас залишиться проблемним навіть після звільнення, тому що під зовнішнім впливом будь-яка місцевість вже є таковою. Він підкреслив, що Росія здійснювала подібний контроль «через проксі». І це буде проблемою. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області бойовики обстріляли Сартану, є пошкодження. Бойовики випустили по населеному пункту більше 50 снарядів.

Щонайменше троє військовослужбовців отримали легку контузію при обстрілі селища Сартана під Маріуполем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: