У Канаді суд визнав винним батька 145 дітей

У Канаді суд визнав винним батька 145 дітей

За 14 років Блекмор одружився на 24 жінках

Прокуратура намагалася висунути звинувачення проти Вінстона Блекмора впродовж 20 років

Верховний суд канадської провінції Британська Колумбія визнав 61-річного Вінстона Блекмора і його колишнього зятя Джеймса Олера винними у тому, що вони мають багато дружин.

Про це повідомляє Yahoo News.

З 1990 по 2014 рік Блекмор одружився на 24 жінках, у нього 145 дітей. У 53-річного зятя - п'ять дружин. Обом загрожує до п'яти років в'язниці.

Відзначається, що вони у минулому були єпископами розкольницької Фундаменталістської церкви Ісуса Христа Святих останніх днів (мормони). Олер і Блекмор живуть в поселенні Баунтіфул - общині, що заснована в 1946 році і об'єднує 1,5 тисячі прибічників полігамії. Вони самі добувають собі їжу, економіка комуни побудована на принципі натурального обміну.

Суддя звернула увагу на те, що Блекмор не заперечує, що у нього багато дружин і що усі його шлюби схвалені Богом, відповідно до правил Церкви.

Прокуратура намагалася висунути звинувачення проти Олера і Блекмора впродовж 20 років. Складність полягала в тому, що заборона полігамії порушить права на свободу віросповідання. У 2011 році в судовому порядку було вирішено, що наслідки того, що у одного чоловіка є багато дружин дають підстави для того, щоб обмежити релігійні свободи. У результаті чоловіків притягнули до суду в 2014 році.

Адвокат Блекмора в ході процесу заявляв, що, якщо його клієнта визнають винним, він оскаржуватиме ті норми, що забороняють мати багато дружин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: