У Казахстані в місті Актобе радикали захопили заручників: під час перестрілки загинуло шестеро людей

У Казахстані в місті Актобе радикали захопили заручників: під час перестрілки загинуло шестеро людей

Чоловіки 24-30 років почали захоплення заручників у військовій частині

У неділю, 5 червня, в казахстанському місті Актобе проводиться контртерористична операція у зв'язку з перестрілкою в двох районах міста.

Про це повідомляє Казінформ.

«За даними очевидців - спільноти водіїв Zello, в Актобе сталося пограбування двох збройових магазинів: Пантера в районі старої частини міста і Паллада у 5 мікрорайоні. Сталася перестрілка поліції зі злочинцями, є постраждалі», - йдеться в повідомленні.

У ході перестрілки в Актобе загинули шестеро людей, повідомив офіційний представник МВС Казахстану Алмас Садубаєв. За словами Садубаєва, один із зловмисників був затриманий, троє були вбиті, кільком вдалося втекти. За попередньою інформацією, нападники є радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій.

Жителів міста у зв'язку з проведенням контртерористичної операції просять залишатися в приміщеннях і не пересуватися по місту.

За даними ресурсу Діапазон, перестрілка почалася після двох годин дня. Спочатку зловмисники пограбували збройові магазини.

«За неофіційними даними, чоловіки 24-30 років почали захоплення заручників у військовій частині, також були напади на Ілекський відділ поліції, в районі Обласної Філармонії, 5 мкр», - йдеться далі.

Відзначається, що поліція оточила весь район, починаючи від Есет батира до житлового містечка, а також в районі Жанкожа батира. Йде масова евакуація людей з Мега і Сіті-центру, закриваються великі магазини, торгові центри, кіоски та ринки», - повідомили у виданні.

Раніше повідомлялося, що була чутна перестрілка в декількох районах міста. За даними ЗМІ, в результаті перестрілки постраждали більш як 20 людей.

Через події в Актобе піднятий по тривозі спецназ МВС і КНБ по всьому Казахстану.

Також приведені в бойову готовність частини Міністерства оборони РК. На вулицю вивели Бтри.

Також з'явилося відео очевидців, на якому зображений, імовірно, захоплення автобуса. Видно, як з автобуса вибігають пасажири, потім він їде.

Як пише користувач Youtube Super Kazakh,Нацгвардія Казахстану застосувала безпілотники Гермес.

Відомо, що через мережу WahtsApp жителям Актобе приходили повідомлення з проханнями залишатися вдома, оскільки в місті небезпечно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: