У Києві дитина померла голодною смертю

У Києві дитина померла голодною смертю

Двоє маленьких дітей були 9 днів зачинені самі без їжі в квартирі

У Києві від голоду помер маленький хлопчик, якого горе-мати покинула разом зі старшою дочкою (2 роки 10 місяців) на 9 днів самих удома. Про це повідомив Уповноважений президента з прав людини Микола Кулеба.

Хлопчику було 1 рік і 11 місяців.

«Мама» Влада переїхала з Миколаєва до Києва близько року тому. Винаймала квартиру у центрі міста і навіть мала 6-й iPhone! Від першого чоловіка у неї 2 дитини - хлопчик Даніїл і дівчинка Аня. Від самого народження жінка говорила, що не любить їх і навіть хотіла здати до притулку. Але діти все одно проживали з Владою, адже батько проявляв агресію. «Мама» забороняла спілкуватися з ним. З вересня про дітей батько нічого не чув», - розповів Кулеба. 

9 днів тому Влада пішла погуляти і зачинила дітей у квартирі. «З їжі у них було лише декілька цукерок. Всі ці 9 днів мама не приходила додому. Діти намагалися вибратись з квартири, шукали шпаринки, у які можна було б кликати на допомогу. Біля вхідних дверей навіть вирвали лінолеуму!.. Сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Є інформація, що навіть викликали поліцію, але на прохання двері ніхто не відчинив і поліція поїхала. Про те, що діти закриті в квартирі знала і їх бабуся ( мама Влади). Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру. Повернулась додому... », - продовжив Кулеба.

«Даніїл помер з голоду ще 3-го грудня. Аня була зачинена з мертвим братиком до 6-го грудня. Зараз дівчинка знаходиться у важкому стані у реанімації... Стан дівчинки поступово покращується», - повідомив він.

За словами Кулеби, швидку допомогу до дітей викликала «мама», яка на 9-й день гульок повернулась погодувати дітей.

Стосовно горе-мами та її нового співмешканця порушено Кримінальне провадження за статтею 135 «Залишення у небезпеці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: