У Києві підскочили ціни на оренду житла

У Києві підскочили ціни на оренду житла

Господарі здають «убите» житло за немаленькі гроші

Ринок оренди житла в Україні з вересня виходить на пік активності. За розрахунками ріелторів, в цей період ціни на знімні квартири виростають на 10-15%.

Наприклад, у Печерському районі столиці оренда однокімнатної квартири коштує 8,5 тис. гривень на місяць плюс вартість послуг ЖКГ. Це квартира в хорошому стані.

Але старі квартири зі зламаними меблями все ще становлять третину ринку оренди. І навіть на таке житло ціна в Києві тримається не нижче 5 тисяч гривень, повідомляє SV Development.

Як розповідають переселенці з Донбасу, жити в таких квартирах - це випробування. «Шпалери дуже старі, подерті, лінолеум з дірками. Стіни в туалеті і ванній просто пофарбовані, а труби хитаються і течуть. При цьому люди попросили досить пристойну ціну», - нарікає переселенка Наталя.

Навіть за 4,5 тисячі на місяць пропонують житло, яке шокує. Сантехніка в таких квартирах стара та іржава. Пральної машинки, кондиціонера та інтернету немає поготів. Все це пропонують за додаткові гроші. Навіть податок, який повинен платити орендодавець, намагаються перекласти на плечі кліента.

Ріелтори нагадують, що в серпні-вересні ринок знімного житла перебуває на піку.

«Це обумовлено тим, що їдуть сезонні робітники, їдуть студенти. Якраз ажіотаж і пік заселення студентів», - пояснює ріелтор Сергій Курганов.

Він додає, що вартість оренди то виростає, то падає кілька разів на рік. Кінця ажіотажу слід чекати в жовтні, а черговий стрибок цін буде перед новорічними святами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: