У Києві пройшов форум, на якому владу закликали відновити економічні зв'язки з Росією

У Києві пройшов форум, на якому владу закликали відновити економічні зв'язки з Росією

Учасники форуму прийняли резолюцію із закликом до влади ініціювати відновлення економічних відносин із Росією

Сьогодні у Києві відбувся Міжнародний економічний форум, у роботі якого взяли участь європейські парламентарі, представники посольств Білорусі, Киргизії і Казахстану, народні депутати України, заступник міністра юстиції України, директори департаментів Мінекономрозвитку, Мінфіну і ДФС, екс-міністри України, а також економісти та експерти. За підсумками форуму учасники прийняли резолюцію із закликом до влади ініціювати відновлення економічних відносин із Росією.

Під час форуму нардеп Яків Безбах запропонував розпочати роботу над створенням міжурядової робочої групи з Росією щодо відновлення економічних зв'язків.

«З точки зору економіки Україна не може нормально функціонувати без традиційних ринків, - заявив позафракційний нардеп. - Нам необхідно відроджувати співробітництво».

За словами депутата Європарламенту Лоренцио Ребега, українському уряду слід серйозно проаналізувати поточний стан української економіки.

«Ми можемо сказати чітко: сьогодні Україна не рухається в бік економічного підйому. Настав час, щоб український уряд відновлював зв'язки з Росією. Старе українсько-російське партнерство, яке постраждало після 2014 року, може стати новим виходом із кризи заради стабільного майбутнього і зростання економіки. Тільки це виведе країну з глухої повсюдної кризи», - вважає він.

57e2a69bb7c76-32

Ребега заявив, що Києву необхідно усвідомити: ні Євросоюз, ні НАТО, ні США не будуть його завжди підтримувати. Він додав, що ЄС поглинає глибша криза: масова міграція та фінансові проблеми викликають підйом евроскептических партій на всьому континенті.

Екс-міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко заявив, що діалог із Росією треба вести.

«Ми не потрібні Європі. Вона не пустить нас на свої ринки», - заявив Червоненко, коментуючи питання перерваних торгових відносин із Росією.

Його підтримав екс-міністр економіки України Віктор Суслов. Він підкреслив, що українська економіка деградує і набуває сировинний характер. За словами Суслова, Європа тисне на Україну, щоб та експортувала сировину, а не готовий продукт.

«А український уряд йде на підписання невдалих угод з ЄС, наприклад, про зону вільної торгівлі», - заявив він.

Джерело: ICTV

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: