У Києві вшанували пам'ять загиблих в Іловайській трагедії

У Києві вшанували пам'ять загиблих в Іловайській трагедії

Акцію розпочали із хвилини мовчання та провели молебень за загиблими

У Києві на Софійській площі вшановують пам’ять загиблих українських військових під Іловайськом у серпні 2014 року, також там відкрита виставка «Блокпост Пам’яті» з особистими речами загиблих бійців.

Біля Михайлівського Золотоверхого монастиря розташована виставка з речами загиблих бійців під Іловайськом. А також організатори створили «Коридор пам’яті» та просять всіх небайдужих прийти і вшанувати пам’ять загиблих бійців.

«Це зроблено виключно в пам’ять воїнів, які загинули під Іловайськом. Наша громадська організація займалася вивозом тіл, в рамках місії евакуації Міністерства оборони з 1 вересня 2014 року, дехто з наших хлопців продовжує їздити на ротації і забирати наших загиблих воїнів з лінії фронту, і з тієї території непідконтрольної. Ми зайняті музейною діяльністю... Ми привезли цю переїздну виставку, вона складається із двох частин: це речі, які зібрані на полі бою під Іловайськом, і речі, які віддала сім’я, тобто те, що лишилося він померлого... Виставка переїзна, вона була у Чернігові, Запоріжжі, скоро поїде на передову. Тут ми будемо стояти всю ніч до 22:00 29 серпня і просимо всіх, щоб вздовж цього зеленого коридору, який став коридором смерті для наших бійців, щоб ставили лампадки, і це буде коридор пам’яті», — сказав один із організаторів виставки.

Довідка: Іловайська трагедія — епізод війни на сході України у другій половині серпня 2014 року, в ході якого розгорнулися запеклі бойові дії між ЗСУ і підрозділами МВС з одного боку, та озброєними формуваннями терористичної організації ДНР і Збройних сил Російської Федерації з іншого.

Українські силовики увійшли в Іловайськ 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль більшу частину міста, однак після введення регулярних російських військ 23-24 серпня і через дезертирство окремих українських підрозділів 28 серпня іловайське угрупування опинилося в оточенні.

29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні.

29 серпня о 6:00 ранку російський офіцер прибув до Многопілля і повідомив українській стороні, що вихід має відбуватися без зброї.

О 8:15 українські військові організованими колонами почали рух з міста. Колони були розстріляні на марші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: