У «Київміськбуді» назвали акцію на будмайданчику на вул. Святошинській рейдерським захопленням

У «Київміськбуді» назвали акцію на будмайданчику на вул. Святошинській рейдерським захопленням
Фото «Фото»

У компанії вважають, що акція на будмайданчику - це «перешкоджання законній господарській діяльності підприємства».

Віце-президент холдингової компанії «Київміськбуд»  Світлана Новохацька вважає, що вчорашню акцію на будівельному майданчику на вул. Святошинський рейдерським захопленням. Про це вона сказала на прес-конференції, передає УНН.

«З учорашнього дня на одному з будівельних майданчиків «Київміськбуду» відбувається така акція. Її ніяк крім рейдерського захоплення не назвеш. Але розбиратися, хто за неї проплатив і хто буде відповідати, це не наша справа. Займатися будуть цим компетентні органи», — наголосила віце-президент компанії.

Новохацька також зазначила - дуже прикрим є те, що останнім часом в країні, де йде війна та безліч проблем, «з’явилася своєрідна мода — мода захоплювати, блокувати будівельні майданчики прикриваючись лозунгами про демократію та свободу». «Дуже шкода, що не розібравшись, чи є законна документація на будівлю, беруть участь в цих акціях народні депутати, які прикриваються військовими батальйонами», — сказала вона.

У свою чергу віце-президент «Київміськбуду» Степан Кударенко наголосив, те, що відбувалося вчора на будівельному майданчику на вулиці Святошинській, «називається ні чим іншим, як перешкоджання законній господарській діяльності підприємства».

Він пояснив, що «Київміськбуд» отримав усю дозвільну документацію, як це вимагає закон. «Якщо говорити про юридичну чистоту початку будівельних робіт, то до цього не може виникати, подивившись в усі документи, жодних питань», — уточнив він.

Крім того, Кударенко, повертаючись до вчорашньої акції за участю народних депутатів, сказав, що не заперечую, що народний депутат має право на безвідкладне прийняття до державних органів будь-якої форми власності. «Але, вибачте, куди шановний народний депутат приїхав в годину ночі і що він там хотів зробити, потрапивши на ту ділянку. І як він хотів вирішити проблему? Тому очевидно, що в цьому випадку є конкретні зловживання, оскільки ділянка, на якій здійснюються будівельні роботи, отримана в законному порядку, за неї сплачується земельний податок, орендна плата. Тобто, вступають якісь треті сили, які, сповідуючи принципи особистого збагачення або отримання якихось інших громадсько-політичних дивідендів, намагаються перешкоджати в спорудженні абсолютно законного об’єкту будівництва», — резюмував віце-президент компанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: