У Конгрес США подали законопроект про ядерну загрозу з боку РФ

У Конгрес США подали законопроект про ядерну загрозу з боку РФ
У Конгрес США подали законопроект про ядерну загрозу з боку РФ

Авторами ініціативи стали 23 конгресмена

У Конгресі США презентували законопроект, який зобов'язує Пентагон виробити стратегію у відповідь на порушення Росією Договору про ліквідацію ядерних ракет середньої і меншої дальності.

З такою ініціативою виступив старший член комітету збройних сил нижньої палати Конгресу США демократ Адам Сміт на чолі групи з 22 конгресменів. Документ опублікований на сайті комітету.

Законопроект носить назву «Сприяння Акту єдності проти агресії Росії – 2017». Він передбачає запровадження цільових санкцій проти Росії і вимагає підтвердження п'ятої статті Північноатлантичного договору, а також збільшення кількості звичайних високоточних боєприпасів з метою стримування Росії та зниження загрози ядерних ударів.

«За допомогою цього законодавства ми закладаємо основу для розумного та активного підходу, який зміцнює оборону союзників і партнерів, зміцнює згуртованість, запроваджуючи заходи для зниження ризику помилок і випадкової ядерної війни», – зазначив Сміт, якого цитує «Укрінформ».

Зараз на частку США і РФ припадає понад 90% всієї ядерної зброї в світі. Відповідно до російсько-американського договору про ядерне роззброєння, який вступив в силу в 2011 році, кількість стратегічних боєголовок у кожної сторони має бути скорочено до 1550 одиниць до лютого 2018 року.

У травні 2016 року тодішній президент США Барак Обама заявив, що Росія не проявляє інтересу до скорочення запасів ядерної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: