У Косові затримали російського журналіста з українським паспортом

У Косові затримали російського журналіста з українським паспортом

Білоус співпрацює з «Русскім експресом»

Російську журналістку Оксану Сазонову та її українського колегу Сергія Білоуса заарештовано в самопроголошеній Республіці Косово. Про це ТАСС повідомили в четвер у белградському Медіацентрі імені Ногіна і Курінного «Руски Експрес» («Російський експрес»), з яким співпрацюють Сазонова і Білоус.
«У Косові заарештувано журналістів Сергія Білоуса з українським паспортом і Оксану Сазонову з російським. За попередньою інформацією, поліцію викликав співробітник у цивільному. Ймовірна причина затримання – нелегальний перетин кордону. За деякими даними, їх перекинуто до Приштини, де їх слід губиться», – повідомили в медіацентрі.
Як розповів ТАСС водій Дзвінко Михайлович, який возив журналістів під час їхньої поїздки по самопроголошеній республіці, журналісти проводили зйомки і брали інтерв'ю у місцевих жителів у кількох містах Косова. «У четвер у місті Велика Хоча до нас підійшли поліцейські і попросили надати паспорти і візи. Косовських віз у них не було, тому нас відвезли до поліцейського відділка і три години тримали там, а потім повезли до Приштини (столиці самопроголошеної Республіки Косово. – Ред.)», – розповів Михайлович.
За його словами, журналісти їхали в поліцейській машині, а йому було сказано прямувати за ними на своїй. У Приштині Михайловичу повернули паспорт, а журналістів відвезли до одного з відділень поліції, повідомивши водієві, що збираються їх депортувати до адміністративного переходу з Сербією. Однак коли саме це станеться, не уточнили, розповів він. За словами Михайловича, телефони журналістів відключені, зв'язатися з ними немає можливості.
Білоус співпрацює з «Російським експресом», а Сазонова є головним редактором порталу NewsFront.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: