У Красногорівці від менінгіту померла 16-річна дівчина

У Красногорівці від менінгіту померла 16-річна дівчина

У Красногорівці сьогодні обстежили 70 осіб, які контактували з дівчиною, оскільки хвороба може передаватися повітряно-крапельним шляхом

У Красногорівці Мар'їнського району від мінінгітного стафілококу померла 16-річна дівчина, ще у десяти осіб виявили підвищену температуру. Про це на своїй сторінці у Facebooк повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«У Красногорівці від мінінгітного стафілококу померла 16-річна дівчина, Валерія. Ввечері 24 червня у неї підвищилася температура, вранці її доправили до лікарні у Курахово, а звідти о 16:30 – до Слов’янська. Лікарі боролися за її життя, але, на жаль, вночі 26-го червня вона померла», - написав Жебрівський.

За його словами, у Красногорівці сьогодні обстежили 70 осіб, які контактували з дівчиною, оскільки хвороба може передаватися повітряно-крапельним шляхом.

«Серед обстежених виявили десятьох з підвищеною температурою тіла, шістьох з них госпіталізували, четверо від госпіталізації відмовилися – їм виписали ліки та відправили додому, оскільки примусово утримувати їх у лікарні лікарі не мають права. В усіх обстежених взяли необхідні аналізи, завтра мають бути результати», - додав Жебрівський.

Він також уточнив, що в населений пункт будуть направлені додаткові бригади медиків.

«Потрібно обстежити людей та виявити, звідки взялася інфекція. Місцеві лікарі та влада відкидають варіант так званого побутового зараження: дівчинка виховувалася у повній благополучній родині, де дотримуються усіх необхідних санітарних норм. Припускають, що інфекцію Валерія отримала саме повітряно-крапельним шляхом», - зазначив Жебрівський.

Раніше у столиці від менінгіту померла дитина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: