У Кремлі стурбовані тим, що Німеччина вважає Росію супротивником

У Кремлі стурбовані тим, що Німеччина вважає Росію супротивником
ipress.ua

Пєсков каже, що РФ прагне співробітництва, а не конфронтації

Нова позиція Німеччини щодо фактичного визнання Росії супротивником може призвести до конфронтації. Таку думку висловив прес-секретар президента Дмитро Пєсков, коментуючи нову редакцію стратегії безпеки ФРН – «Білу книгу», передає ТАСС.

«Якщо ця інформація про нову редакцію «Білої книги» відповідає дійсності, то це може викликати і сум, і стурбованість одночасно, - сказав Пєсков. – Шкода, бо йдеться про очевидне нерозуміння суті позиції російської боку, яка добре відома, яка є послідовною, і яка спрямована не на конфронтацію, а на створення атмосфери взаємодії і взаємовигідного співробітництва на європейському континенті… Така позиція, звичайно, здатна призводити до якихось конфронтаційних процесів, що жодним чином не сприятиме взаємній довірі та взаємному співробітництву».

Нагадаємо, уряд ФРН оновлює стратегію безпеки країни, у якій, наряду з терористами, міграційною кризою і хакерами, Росія визнається противником Німеччини.

Згідно з новою редакцією «Білої книги», Росія представлена як «загроза для встановленого після холодної війни світового порядку в Європі».

«Росія готова просувати свої інтереси насильницькими методами - як це сталося в Криму і на Сході України - і в односторонньому порядку зрушувати гарантовані міжнародним правом кордону. Тому вона становить загрозу для встановленого після холодної війни світового порядку в Європі», - йдеться в оновленому документі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: