У Лаврова поставили діагноз польському суспільству, яке нищить радянську спадщину

У Лаврова поставили діагноз польському суспільству, яке нищить радянську спадщину
Фото uznayvse.ru

У зовнішньополітичному відомстві РФ Польщу звинуватили у проведенні «цинічної політики, спрямованої проти радянської меморіальнї спадщини»

«Війна» з радянськими пам'ятними місцями в Польщі, що відносяться до періоду Другої світової війни, продовжує набирати обертів, повідомляє МЗС РФ на офіційному сайті.

«У м.Санок (Підкарпатське воєводство) знесений пам'ятник подяки Червоної Армії. Характерно, що на цей раз демонтаж було здійснено не за рішенням місцевої влади, а за прямою вказівкою польського Інституту національної пам'яті з Варшави. На кладовищі радянських офіцерів в м.Цибінка (Любуське воєводство) демонтована пам'ятна таблиця з копією аверсу медалі «За Перемогу над Німеччиною» та текстом, в якому йдеться про подвиг воїнів Червоної Армії. Анонсовані плани заміни звичайної плитою монумента на братській могилі червоноармійців в г.Пекари-Шльонські (Сілезьке воєводство). Все це суперечить Угоді про поховання та місцях пам'яті жертв воєн і репресій від 22 лютого 1994 року», - йдеться у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві РФ звинуватили Польщу в проведенні «цинічної політики, спрямованої проти радянської меморіальнї спадщини». Над думку російських дипломатів, така політика «морально ущербна і ганьбить, перш за все, владу, що приймає відповідні рішення». «Краща реакція на такі дії - суспільне презирство до їх ініціаторів. Хотіли б в зв'язку з цим нагадати, що на сайті Посольства Росії в Варшаві ведеться оновлюваний список населених пунктів в Польщі, де місцевою владою зруйновані пам'ятники радянським воїнам-визволителям», - зазначили у МЗС Росії.

Як повідомлялось, раніше директор Інституту національної пам'яті Польщі Лукаш Камінський повідомив, що його організація готує програму з демонтажу 500 пам'ятників радянським воїнам по всій країні. Організація пропонує зібрати їх в одному місці і створити музей під відкритим небом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: