У Лондоні багато російськомовних, але це ж не привід для вторгнення - прем'єр-міністр Естонії

У Лондоні багато російськомовних, але це ж не привід для вторгнення - прем'єр-міністр Естонії
ua.112.ua

Голова уряду Естонії вважає, що НАТО повинно адекватно реагувати на російську агресію

Прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас назвав Росію агресором в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine.

«Ніхто не може заперечити те, що Росія дуже серйозно порушила міжнародне право і суверенітет своїх сусідів Грузії, України й Молдови. Росія була агресором щодо своїх сусідів», - заявив прем'єр. Проте, з цього «не випливає, що вона є прямою загрозою для держав-членів НАТО, до прикладу, Естонії».

На його думку, незважаючи на те, що 28% населення в Естонії говорить російською, а в деяких прикордонних районах російськомовних до 90%, навряд чи в Естонії є потенціал для російського вторгнення за прикладом Криму: «У Лондоні теж багато хто розмовляє російською, але ніхто не розглядає цей факт як привід для вторгнення».

«Більш того, той, хто сумнівається в лояльності цих людей (Естонії), просто ображає їх. Вони не менш естонці, ніж ті громадяни, чиї сім'ї живуть тут уже кілька поколінь, - сказав Тааві Рийвас. - Вони відчувають себе тут як вдома. Крім того, в Естонії мінімальна заробітна плата вище середнього доходу в Росії, а в царині свободи преси ми посідаємо 14-те місце з 18».

З огляду на поведінку Росії, НАТО, на думку естонського прем'єра, «слід посилити політику стримування». «Загроза існує, але в НАТО є кошти для того, щоб протистояти їй. Ми маємо використовувати подібну військову аналітику, щоб на саміті НАТО посилити стримування. А це, своєю чергою, потребує реальної військової присутності в усіх регіонах - на доказ того, що союзники стоять один за одного не тільки на папері, а й на практиці», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: