У Луценка розповіли, хто допоміг утекти «беркутівцям», які розстріляли Майдан

У Луценка розповіли, хто допоміг утекти «беркутівцям», які розстріляли Майдан

Підозру оголошено особі з керівництва цього ГО - «Ніхто крім нас»

Особою, яка допомагала «чорній роті» «Беркута» позбутися зброї та залишити Київ, є представник керівництва громадської організації «Ніхто крім нас». Про це в коментарі LB.ua сказав керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.
«Я не можу називати прізвище, можу сказати, що підозру дійсно оголошено особі з керівництва цього ГО - «Ніхто крім нас», - повідомив він.
Горбатюк уточнив, що цій особі повідомлено про підозру у приховуванні злочину, «це стаття 396 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають позбавлення волі до 3 років, тобто, це не тяжкий злочин, середньої тяжкості». «Кримінальний кодекс не передбачає у такому випадку арешт як запобіжний захід», - зазначив представник прокуратури.
«Розслідування триває, воно ще не завершено, мають бути встановлені всі обставини і деталі. Коли будуть встановлені - справу буде направлено до суду, наразі розслідування ще триває і такі подробиці досудового слідства не можуть бути оголошені», - сказав Горбатюк.
На запитання, чи допомагали цій особі інші активісти Майдану, він зазначив: «Ми не говоримо про те, що саме ця особа була активістом Майдану, говоримо про те, що він з керівництва ГО».
Нагадаємо, днями генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що особа, яка відповідальна за ліквідацію зброї «чорної сотні» та втечу «беркутівців», була на Євромайдані.
ВГО «Ніхто крім нас» об'єднує ветеранів Афганістану з метою соціального захисту їх та їх сімей. Члени організації були серед інших учасників Майдану. Лідером організації є Олександр Ковальов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: