У Люксембурзі назвали помилкою рішення Кемерона провести референдум щодо виходу з ЄС

У Люксембурзі назвали помилкою рішення Кемерона провести референдум щодо виходу з ЄС
tvc.ru

Вихід Великобританії з ЄС може спровокувати «ефект доміно» у Східній Європі

Глава МЗС Люксембурга Жан Ассельборн заявив, що прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон зробив помилку, прийнявши рішення на користь проведення референдуму про членство країни в Євросоюзі, пише РИА Новости.

За його словами, глава британського уряду «зробив історичну помилку, взагалі зважившись на референдум». Навіть в разі невеликої переваги тих, хто виступає за збереження членства Британії в ЄС, «не буде вирішена проблема, що виникає з негативного ставлення британців до Європейського союзу», - заявив дипломат в інтерв'ю газеті Tagesspiegel am Sonntag.

Ассельборн попередив, що вихід Великобританії з ЄС може спровокувати «ефект доміно» у Східній Європі. Він задається питанням про те, чи немає між Кемероном і лідером правлячої партії Польщі «Право і справедливість» (PiS) Ярославом Качинським якоїсь таємної домовленості.

Референдум щодо членства Великобританії в ЄС відбудеться 23 червня. Згідно з опитуваннями, число прихильників і противників Brexit приблизно однакове. Питання плебісциту, який в країні вже називають найважливішим стратегічним рішенням цілого покоління, звучить так: «Чи Сполучене Королівство залишитися членом Європейського союзу або вийти з Європейського союзу?» 

 

РІА Новини http://ria.ru/world/20160619/1449160893.html#ixzz4C0is3Pdi

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: